Újság!
Betöltés...

Karácsonyi ajtókoszorú újragombolva

Az idei első karácsonyi ajtódísz ötletem gombokból és koszorú alapból készült. Nehéz lenne megmondani, hogy miért kúsztak fel az első gombok a koszorú alapra, ám annyira kedves, ünnepi hangulatot áraszt magából, hogy csak javasolni tudom nektek az elkészítését. 



Ez az ajtókoszorú ötlet azoknak szól, akik szeretnek eltérni az egyforma és egyen megoldásoktól illetve szeretik újragombolni a dolgokat, vagy tárgyakat a környezetükben. Az elkészítése pedig annyira egyszerű, hogy a ragasztópisztoly használatától eltekintve igazán gyerekjáték az egész.

Szükséges anyagok:
  • 1 db hungarocell koszorú alap
  • 35 - 40 db gomb különböző méretben és színben.
  • Sötétzöld akvarell festék
  • Ecset
  • Ragasztópisztoly

Talán ott kezdeném a történetet, hogy válogasd össze a megfelelő színű gombokat. Jó, ha van közöttük egy - egy különlegesebb darab is, és mindenképp jelenjenek meg rajta a hagyományos karácsonyi színek. 


Először fesd le a koszorú alapot sötét zöld színnel, majd hagyd megszáradni.



Utána a színek és formák szerint csoportosított gombokat kezd el felragasztgatni a koszorú alapra. Gondolatban három részre oszd a koszorúdat, amire lehetőség szerint úgy rakd fel a gombokat, hogy mindegyik részbe kerüljön ugyanabból a fajtából. Így az első ránézésre káosznak tűnő gombáradat, egészében egy rendezett képet fog mutatni.





Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :