Újság!
Betöltés...

Palánták átültetése

Palántáim igen szépen fejlődtek az elmúlt egy hónapban.

 
Átültetésükre már jóval korábban sort kellett volna kerítenem, de a családi és egyéb teendők miatt ezzel csúsztam egy hetet. Jelenleg a paradicsom palánták nagy részét már kész lomblevéllel ültettem át. Sajnos nem tudok nekik elég hűvös helyet biztosítani, ezért erősen megnyúltak.

Emiatt a hosszabbra nyúlt koktél paradicsom palántákat hármasával nagyobb cserepekbe ültettem, ahol a száruk jó mélyre került a talajba. Ezzel is elősegítve a gyökérzet fejlődését és a szár megerősödését. Az átültetést hatalmas stresszként élik meg ezek a kis palánták és időbe telik, míg magukhoz térnek egy jó adag locsolás után.

Fontos!
  1. Átültetéskor, soha ne a száruknál (ami könnyen sérül), hanem az egyik levelüknél fogva emeljük be az új helyükre. Vigyázva, hogy a növény szára ne törjön el!
  2. Mindig alaposan tömörítsd a növény szára körüli földet.
  3. Tömörítés után a felső peremig töltsd meg földdel a cserepedet.
  4. Jó alaposan öntözd meg.





Levelénél fogva ültesd át!


Közvetlen átültetés után:


Egy nap múlva!


Előzmények itt találod:
Ha kihajtott a rukkola, vesd el a magokat!





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :