Újság!
Betöltés...

Hasznosíts újra: Üvegházak kreatívan

Ma két olyan kerti fészert, vagy pontosabban két olyan üvegházat mutatok be kívülről - belülről, amelyeket újrahasznosított anyagokból álmodott, majd alkotott meg egy étterem tulajdonos házaspár.



Az egész épület újrahasznosított faanyagból és bontott ablakokból épült. Bár az ötlet a sajátjuk volt, a megvalósításhoz segítséget kértek. Elsősorban olyan fűszernövényeket és zöldségeket termesztenek ezekben az üvegházakban, amelyeket aztán az étteremben fel tudnak majd használni.

Az első kerti házikó magaságyásokat, falra szerelt ládákat polcokat és ráadásként egy kertészasztalkát is magában rejt, miközben különleges design elemként a talajt apró sötét színű kaviccsal takarták le.




A második kerti házikó különlegessége, hogy összesen hat ablaka van, de nincs ajtaja. Mivel az ablakokat igen alacsonyan építették be, ezért közülük legalább egy könnyen használható ajtóként is.




Fotók: Michelle Slatalla

Elgondolkodtató mindkét ötlet, mert bontott faanyag itthon is van bőven. Ötleteink nekünk is lennének. Kérdés, hogy találni-e olyan szakembert, aki elég rugalmas és alkalmazkodó az anyagok okozta plusz feladatok megoldásához.

Ha tudtok ilyenről, akkor osszátok meg velünk.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :