Újság!
Betöltés...

Indás növény a házfalon - Csináld magad (DIY)

A ragyogó zölddel borított vagy virágoktól illatozó házfal mindenkit lenyűgöz.
Ha szívesen látnád házadat a természet részeként, de mindezt kontrolláltan és rendezetten szeretnéd megoldani, akkor Neisha Crosland - a csodás textiljeiről híres művésznő - házán igen egyszerűen kivitelezett támfal-megoldás segíthet a különböző csavarodva kúszó, kacsokkal kapaszkodó növények házfalra futtatásában.


Mivel ez az egyszerű szerkezet dübelezéssel rögzíthető fel (ehhez szinte minden szükséges anyagot be tudsz vásárolni egy barkács áruházban), ezért fontos, hogy meggyőződj arról, hogy házad vakolata a fúrások hatására nem omlik majd a nyakadba.




Szükséges anyagok:
Rozsdamentes acél drótkötél
Kampó - Szem végű huzalfeszítő
Szemes csavar
Dűbel






A vízszintes sorokat egyenlő távolságra mérd ki egymástól, majd a két végén dűbellel rögzített szemes csavarokba akaszd be a huzalfeszítőt. A kifeszített kötél hosszától függően, lehetséges, hogy szükség lesz még további szemes csavar rögzítésére, ami a drót köztes felfüggesztését fogja szolgálni.

Az eredmény egy rendezett és ápolt zöldfal, ami még csupaszon is jól mutat.


 


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :