Újság!
Betöltés...

Virágzuhatag a templomban

Szeretem, ha egy művész és alkotása rögtön érzelmeket ébreszt bennem. Ilyen a XVII. századi velencei templomban létrehozott Zuhanó kert is, amellyel Gerda Steiner és Jorg Lenzlinger az 50. Velencei Biennálén varázsolta el a közönségét.


Hófehér falak között a mennyezetről lelógatott botanikai ritkaságok mintha egy varázslatos világba röpítenék a szemlélődőket, akik egy pillanatra megállíthatták volna az időt, és ezzel együtt a fejük felett kavargó levél és virágszirom kavalkádot.

Hányszor szerettük volna már egy - egy csodás pillanatra kimerevíteni az időt, hogy minél jobban feltöltődjünk egy kellemes élménnyel vagy látvánnyal. Ez itt valóra válhatott. Alkotóik szerint a földön hanyatt fekve találhatott a látogató legjobb helyet a szemlélődésre, illetve a terem közepére állított kanapén heverészve.

Nem vagyok képzőművész, ezért feleslegesen írogatni nem szeretnék, de az alábbi képek szerintem nagyon megindítóak a kontrasztba állított nyugalmat és csendet árasztó templommal,valamint az élettől pezsgő kerttel, amelyek mégis harmonikusan megférnek egymás mellett.




Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :