Újság!
Betöltés...

Privát kert a városi forgatagban

Álmaink kertje idegen tekintetektől védve kiránt minket a mindennapi szürkeségből. De mi van akkor, ha a szomszéd többszintes házából vagy egy kisebb lakótelepről pont a kertünkbe lehet látni? Mindenképp ötletes megoldásra van szükség, ami nem hat nyomasztóan, hanem pont ellenkezőleg, becsábít a kertbe.




Bár csodás magasított kerítés dísziti a kert utca felőli részét, mégis egy szabályos négyszög formájú tavacska a kert fókuszpontja, ami szinte minden érzékszervére hat a kertbe látogatóknak, és ezért nem csak a kerítésre fókuszál a figyelmük.


Sokszor nem elég csak a vizuálisan zavaró dolgokat eltakarnunk, mert egy forgalmasabb út mellett a zajok elfedésére is szükség lehet, amit például egy csobogó segítségével tompíthatunk.

 Egy szép zöld sövény megvéd a por és zajártalomtól is, így az kellemes érzéseket kelthet bennünk.

A csodás sövényeket nagyobb területen kiválthatjuk mutatós kerítéselemmel. Ennek két egyszerű oka lehet, az egyik az ár, a másik a sövény lassú növekedése. 


A kerítés kapun látható ablak enged némi betekintést, de számunkra egy kis kitekintést is. 

Látványos eredményt érhetünk el a kerítéselem egyhangúságát néhol megszakítva egy - egy növénnyel.  


 Az igen magas kerítést a növények felfuttatására használják a lakók, ezzel is tompítva annak egyhangúságát.


Lépésről lépésre haladva valósítsd meg a kertedben az ötleteidet, a leggyakrabban használt területtől haladva a teljes kert kialakításáig.


Forrás

Búcsúzóul pedig íme az utcafront, amire szintén nagy hangsúlyt fektettek.

Ha tetszett a poszt, akkor oszd meg ismerőseiddel és kövess a különböző közösségi oldalakon
(Facebook, Instagram, TikTok)

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

voroscicus írta...

Csodás...csak nem rég találtam a blogodra, de olvasni foglak :)

Borbás Ági írta...

Köszönöm. :))