Újság!
Betöltés...

Városi kert négy évszakra

Párizs szívében egy nem túl nagy, de ötletektől annál inkább tobzódó kertet találni.
Kevesebb, mint tíz évvel ezelőtt egy egész évben vonzó kert kialakítása volt a cél, amely a lakást kiegészítő lakhellyel szolgálja.



Annak érdekében, hogy elkerüljék a buktatókat felismerték azt, hogy legrövidebb idő alatt egy kellemes lakókörnyezetet kell kialakítaniuk, amely az évszakok során fejlődik és változik. A tavasz üde, a nyár tiszta és átlátható, míg a tél az örökzöldeknek hála egyáltalán nem csupasz és szomorkás. Ilyenkor átveszik az uralmat a formák, a kövezet és a kavicsösvény. A hangsúly, a természetességen van, de persze nem árt itt - ott elhelyezni a kertben valami meglepetést, amiért érdemes fölállni a székből és körbesétálni a kertet.





 A tükrök látszólagosan tágítják a tereket. Ezzel a trükkel nem csak lakásunkban, hanem sötétebb kisebb kertsarkokban is nyugodtan élhetünk.




Az izgalmas színösszeállítások ünnepélyes jelleggel öltöztetik fel a kertet.

A növények nagy számban megőrzik lombjukat a téli időszakra is, ennek oka a kert mikroklímája.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :