Újság!
Betöltés...

Kert+Művészet: Élő szobrok a kertben

Egy igen különleges parkban két igen különleges művészi alkotás kápráztatja el a közönséget, amelyek az évszakok előrehaladtával folyamatosan fejlődnek és változtatják kinézetüket. Így bármikor látjuk őket, mindig új arcukról ismerhetjük meg őket.


Sue és Pete Hill varázslatos, szinte mesefiguraszerű alakokat hoztak létre a természet kincseiből. Szerkezetük alapját többek között sár, homok, szikla és gyökerek alkotják.

Sár Hölgyet egy test formájú mélyedésbe építették fel. Kezét és arcát sár, homok és cement keverékéből alakították ki, amelyet a száradás után még joghurttal is bekentek, így hamar megtelepedtek rajta a különféle mohák és zuzmók. Haja kerti sáfrányfűtől borzas, míg testét borostyán borítja.

A kertművészek második alkotásként az egyik kidőlt fa gyökerét átalakították át Gigászi Fejjé. Vastagon beborították sárral, ezzel formázva meg az arcát, amelyet aztán a park növényei szövetként vontak be. Ennek a kerti figurának is kerti sáfrányfű, illetve a téli karakteres megjelenés érdekében plusz platán gallyak formázzák a hajkoronáját.

Te melyik parkunkban látnál szívesen ilyen mesebeli figuárkat?





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :